تکنیک های آزمایشگاهی

Nanoduct

سیستمی برای آنالیز عرق نوزادان برای مصون ماندن از فیبروزکیستیک

آشنایی با بیماری فیبروزکیستیک

 

نانوداکت

قبل از آن¬که به این دستگاه و کارایی آن بپردازیم، بهتر است کمی با بیماری فیبروزکیستیک (CF) و دلیل اهمیت این دستگاه آشنا شویم. فیبروزکیستیک (CF) ناشی از یک اختلال مادرزادی متابولیکی و انحراف در ساختار ژنتیکی بیمار است. این بیماری در طبقه‌بندی بیماریهای کشنده قرار می‌گیرد و تعداد بسیار کمی از مبتلایان به بیماری CFبهبود پیدا کرده‌اند و با پیشرفت در درمان بیماری، طول متوسط بیماران از اوایل کودکی به ۳۰ تا ۴۰ سالگی رسیده‌است. در صورتی‌که پدر و مادر هر دو ناقل بیماری CFباشند این بیماری به فرزندان‌شان منتقل می‌شودود، که سبب آسیب شدید به ریه¬ها، دستگاه گوارش و سایر اندام‌های بدن می‌شودفیبروز کیستیک بر سلول‌هایی که مخاط، عرق و شیره‌های گوارشی تولید می‌کنند، تأثیر می‌گذارد. این مایعات ترشح شده معمولاً رقیق و لغزنده هستند. اما در افراد مبتلا بهCF ، یک ژن معیوب باعث چسبندگی و غلیظ شدن ترشحات می‌شود. این ترشحات به‌جای اینکه به عنوان روان‌کننده عمل کنند، لوله‌ها، مجاری و گذرگاه¬ها را به‌ویژه در ریه‌ها و پانکراس مسدود می‌کنند.

نانوداکت و چگونگی عمکرد آن

 

نانوداکت سیستم تجزیه‌ وتحلیل عرق نوزادان، آزمایش عرق را ساده می‌کند و برای نخستین بار تشخیص آزمایشگاهی قابل اعتماد بیماری فیبروزکیستیک را در روزهای اول زندگی ممکن می-سازد. نانوداکت به‌روش کلاسیک القای عرق، با یونتوفورز پیلوکارپین ((pilocarpine iontophoresis و به‌دنبال آن تجزیه‌و‌تحلیل جریان پیوسته، با استفاده از سلول حسگر بی‌نظیر نانوداکت، به روز می‌کند. و نتایج به سرعت روی صفحه نمایش ظاهر می‌شوند.

نانوداکت دارای امکانی برای عیب‌یابی حساس و قوی، برای نظارت کامل بر تمام عملکردهای سیستم است و همچنین از قابلیت رابط رایانه و چاپگر نیز برخوردار است. برای ثبت اطلاعات دقیق‌تر یا ثبت نتایج به‌صورت یک فایل در رایانه، نرم‌افزار گزارش آزمایشگاه (ELITechGroup’s Nanoduct) برای Windows اطلاعات ارائه‌شده توسط کاربر را با نتایج اندازه‌گیری شده به‌طور مستقیم از نانوداکت به یک گزارش قابل چاپ و یا ذخیره ترکیب می‌کند.

 

نوآوری مبتکرانه مبتنی‌بر فناوری اثبات شده

نانوداکت

مدت‌هاست که مبتکر پیشرو در تشخیص آزمایشگاهی فیبروز کیستیک با سیستم جمع‌آوری عرق ماکروداکت، همراه با سنجش یون کلرید یا با آنالیز رسانایی عرق Sweat-Chek™ بوده‌است. اما نانوداکت

ترکیبی از فناوری‌های جمع‌آوری و تجزیه‌وتحلیل اثبات‌شده Macroduct و Sweat-Chek برای تطبیق با اندام‌های ریز نوزادان تازه متولد شده است و کوچک‌سازی می‌کند و به محض اینکه غدد عرق نوزاد قادر به تولید عرق شوند، تشخیص آزمایشگاهی قابل‌اعتماد CF(فیبروز کیستیک) را ارائه می‌دهد.

ویژگی‌های نوآورانه سیستم نانوداکت شامل نگهدارنده‌های الکترود یا حسگر بسیار ویژه است، که قبل از یونتوفورز روی اندام بیمار قرار می‌گیرد. این ویژگی‌ها عبارت‌اند از:

• با طراحی مناسب و کوچک الکترودها در دستگاه نانوداکت برای نوزادان بسیار نحیف هم می‌توان این تست را انجام داد.
• پیلوکارپین مشکلات ناشی از گرما دادن به بیماران را کاملاً رفع کرده‌است.

• هولدرها قرار دادن الکترود را ساده و ایمن می‌کنند.
• آن‌ها همچنین تضمین می‌کنند که سطح جمع‌آوری سنسور کاملاً با ناحیه پوست تحریک‌شده ثبت می‌شود و هنگام اتصال سنسور فشار اتصال بهینه است.
• الکترودها و سنسور از طریق یک کابل کنترل به سیستم نانوداکت متصل می¬شوند.

تجزیه‌وتحلیل جریان پیوسته محتوای الکترولیت

هنگامی‌که سنسور به بیمار متصل می‌شود، عرق تحریک شده خارج شده از غدد عرق، به‌صورت بی‌هوازی به داخل یک سلول میکرورسانایی درون حسگر هدایت می‌شود. این نمایش مداوم محتوای کل الکترولیت و میزان تعریق اولیه در عرق تازه بیرون آمده را فراهم می‌کند. هم‌چنین نشان داده شده‌است که غلظت کل الکترولیت در توانایی آن برای تشخیص تمایز بین افراد مبتلا و غیرمبتلا به فیبروزکسیتیک برابر با کلرید است.

نانوداکت

فاز مجموعه جداگانه حذف شد

تجزیه‌وتحلیل جریان پیوسته در حالی‌که سنسور روی اندام است، خطاهای احتمالی در حمل‌ونقل را حذف می.کند، در زمان آزمایشگاه صرفه‌جویی می‌کند و با ارائه تکرارهای تقریبا بی‌نهایت تجزیه-وتحلیل بر روی عرق تازه دفع شده، دقت را تضمین می‌کند. یک مزیت دیگر: هرگونه آلودگی ناخواسته سطح جمع‌آوری سنسور قبل از نمایش قرائت نهایی از بین می‌رود.

 

نتیجه‌گیری

تشخیص و درمان به موقع می‌تواند به‌طور قابل توجهی کیفیت زندگی و طول عمر کودکانی که با فیبروز کیستیک متولد می‌شوند را بهبود بخشد. نانوداکت یک سیستم آنالیز جدید برای اندازه‌گیری رسانایی است، که تنها به 3 میکرولیتر عرق نیاز دارد و در عرض 30 دقیقه نتیجه میدهد. اثربخشی تشخیصی تجزیه‌و‌تحلیل غلظت الکترولیت در عرق، انجام این آزمایش را در اسرع وقت پس از تولد ضروری می‌کند.

 

نویسنده: شعله جاهدی

منابع

لینک۱

لینک۲

لینک۳

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا