علمی

میکروبیوم ها در درمان دیابت !

میکروبیوم های روده میتوانند بر دیابت نوع دو موثر یا حتی راه درمانی برای این بیماری باشند.طبق بیانات استادیار دانشگاه اورگن این بیماری همه گیر است و عامل اصلی آن  پیروی از “رژیم غذایی غربی” است که سرشار از چربی های اشباع شده و قندهای تصفیه شده است ولی باکتری های روده نقش مهم تری در تعدیل رژیم  غذایی دارند.

 

طبق بیانات استادیار دانشگاه اورگن این بیماری همه گیر است و عامل اصلی آن  پیروی از “رژیم غذایی غربی” است که سرشار از چربی های اشباع شده و قندهای تصفیه شده است ولی باکتری های روده نقش مهم تری در تعدیل رژیم  غذایی دارند.
مصرف بی رویه فست فود موجب افزایش مقاومت فرد به انسولین و در نتیجه دیابت می شود!

 

دیابت نوع دو

دیابت نوع دو،دیابت بزرگسالی شناخته میشود و بر نحوه سوخت و ساز گلوکز تاثیر دارد. بدن افراد مبتلا به این بیماری در برابر اثرات انسولین مقاومت نشان میدهند یا حتی گاهی بدن آنها توانایی تامین میزان کافی انسولین را ندارد
قند در جریان خون این بیماران جمع شده و اگر درمان نشود توانایی آسیب زدن به برخی اندام های اصلی را دارد.
رژیم غذایی نامناسب و فعالیت بدنی کم از عوامل اصلی این بیماری هستند.
میکروبیوم  روده ی انسان ۱۰تریلیون سلول میکروبی از ۱۰۰۰گونه مختلف را دارا است. ناتراز شدن این همزیستی اثرات نامطلوبی روی بدن میگذارد.

 

میکروبیوم ها و تاثیر آن ها بر دیابت نوع دو

دانشمندانی به نام های شولژنکو و مورگان از “تحلیل شبکه ترنس کینگدام” استفاده کرده تا تعاملات میکروبی تحت تاثیر رژیم غذایی را بررسی کنند.
طبق نتایج بدست آمده میکروب های خاصی روی سوخت و ساز گلوکز نقش دارند و در ادامه تحقیقات، بررسی شد که این اثرات برای بدن میزبان مضر هستند یا مفید و در انتها رابطه ای بین این میکروب ها و چاقی کشف شد.
“چهار واحد طبقه بندی عملیاتی”در این آزمایشات شناسایی شد که وسیله ای برای دسته بندی باکتری ها بر اساس شباهت های توالی ژنی است.
این واحد ها با چهارگونه
Ruminococcus gnavus
Lactobacillus gasseri

18966136Romboutsia ilealis
lactobacillus johnsonii
تطابق داشتند.

دو گروه آخر برای بهبود متابولیسم گلوکز و دو گروه اول مضر برای متابولیسم گلوکز هستند.
گروه های مختلف میکروب ها به صورت جداگانه روی دیابت نوع دو اثر میگذارند.
دانشمندان رژیم غذایی غربی را روی موش ها آزمایش کرده و مکمل های میکروب های مضر و مفید را به آن اضافه کردند.
گروه “لاکتوباسیلی”باعث سالم ماندن میتوکندری های کبد و بهبود سوخت و ساز گلوکز و لیپید ها میشوند.
موش های دریافت کننده این مکمل شاخص توده ی چربی کمتری نسبت به گروه دیگر داشتند.
طبق تحقیقات و آزمایشات انجام شده،فراوانی میکروب های مضر بیانگر شاخص توده بدنی با سلامت پایین تر و فراوانی میکروب های مفید بیانگر سلامت بیشتر است.
باکتری گروه Romboutsia ilealis در 80% افراد مبتلا به چاقی شایع بوده است.
تمام این تحقیقات و آزمایشات اثرات پروبیوتیک ناشی از درمان لاکتوباسیلی را توجیه میکنند.

گردآورنده:ساحل آب یار
رفرنس: https://today.oregonstate.edu/news/research-shows-few-beneficial-organisms-could-play-key-role-treating-type-2-diabetes

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا